Educatie

Educatie

Bezoek Het Verhaal van Indië in Museum Bronbeek en beleef samen met uw leerlingen de geschiedenis van Nederlands-Indië. De overzichtstentoonstelling brengt de geschiedenis op een eigentijdse, toegankelijke manier in beeld. U kunt de tentoonstelling gebruiken om uw lessen voor Geschiedenis, Mens en Maatschappij, CKV en ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ aan te vullen of te vervangen.

Er zijn educatieve programma’s op verschillende niveaus:

Tijdens het bezoek leren leerlingen meer over de koloniale tijd in Nederlands-Indië, de VOC, het KNIL, het Cultuurstelsel, de Japanse bezetting, de dekolonisatieoorlog en de repatriëring. Daarnaast organiseert Museum Bronbeek voor jongeren een aantal bijzondere activiteiten rondom de Indonesische cultuur. De programma’s kosten geen voorbereidingstijd in de klas en zijn onderling goed met elkaar te combineren.

Meer informatie over openingstijden en kosten vindt u hier. Kijk hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van het museum.

WIlt u graag aanvullende informatie? Neem dan contact op met Judith Reindersma, medewerker eudcatie van Museum Bronbeek: JE.Reindersma@mindef.nl of 026 - 376 35 55.

De informatie over de educatieve programma's is ook te vinden in een folder die u hier kunt downloaden.